Silva Hotel Spa-Balmoral - Omgeving

Boek via onze website en profiteer van de volgende voordelen

Gratis toegang tot het wellnesscentrum Gratis badjas en slippers tijdens uw verblijf
Silva Hotel Spa-Balmoral - Spa

Thermes de Spa

De Thermen werden in 1868 gebouwd en uitgerust met 54 baden als Retreatlocatie met Thermale Bronnen voor de Europese elite. Sindsdien zijn de Thermen volledig vernieuwd tot een ultramodern thermencenter met geweldige spafaciliteiten : twee grote verwarmde circulaire binnen- en buitenzwembaden met hydromassage jets, elk verwarmd tot 32°C, om slechts een paar te noemen, maar ook een Hammam, Sauna's, verschillende relaxruimtes en fitnessfaciliteiten, meerdere cabines voor therapieën en een restaurant.

Bezoek de spa voor een paar uur of een hele dag en geef wellness een geheel nieuwe betekenis. Kinderen jonger dan 6 jaar hebben geen toegang.

Lees meer Minder Meer informatie
Silva Hotel Spa-Balmoral - Omgeving

Wasserettemuseum

Het Wasserette Museum neemt je mee op reis door de geschiedenis van zeep, wassen en de woon- en werkomstandigheden van de wasvrouwen van Spa.

Het oorspronkelijk museum ligt in de wijk Vieux Spa, in het hart van de spa-stad en het ontstaan van de moderne spa-industrie.

Lees meer Minder Meer informatie
Silva Hotel Spa-Balmoral - Omgeving

Stadscentrum van Spa (3 km)

Het kleine stadje Spa wordt ook wel de Parel van de Ardennen genoemd (10.500 inwoners), met het oudste wellness-resort van Europa (ouder dan de oudste casino's ter wereld). De thermale bronnen waren al bekend in de 16e eeuw, maar het was pas ver in 1700 toen het eliteresort echt beroemd werd.

Lees meer Minder
Silva Hotel Spa-Balmoral - Omgeving

Royal Golf Club des Fagnes (3km)

De huidige 18-holes golfbaan op de 'Golf Club des Hautes Fagnes' is ontworpen door de beroemde architect Tom Simpson in 1928 en is één van de mooiste golfbanen van België. Deze club is vaak de thuisbasis voor internationale wedstrijden. Toegankelijk voor leden van Belgische golfclubs, leden van internationale golffederaties en buitenlandse golfclubs.

Het hele jaar door geopend (behalve als er sneeuw ligt).

Lees meer Minder Meer informatie
Silva Hotel Spa-Balmoral - Omgeving

Domaine de Berinzenne

Dit enorme natuurreservaat ligt te midden van de beroemde baden van Spa, beschermd om de kwaliteit van de omgeving en alle vormen van leven erin te behouden. Het verwelkomt allen die geïnteresseerd zijn in een terugkeer naar de basis met een Bos en Water Museum, een recreatiepark en een barbecuegebied. Perfect voor een relaxte dag 'in de natuur'.

Lees meer Minder Meer informatie
Silva Hotel Spa-Balmoral - Omgeving

Spa-Francorchamps

Het circuit van Spa-Francorchamps maakt al deel uit van de geschiedenis sinds het begin van de jaren 1920. Sindsdien heeft het zich aangepast aan de veiligheidseisen van de FIA en aan de evolutie van de autosport en heeft het de meest prestigieuze competities kunnen organiseren, zoals de Formule 1 en de 24-uurs autorace. Professionele en amateurcoureurs kunnen hier hun hart ophalen op de tribunes die voor het publiek gereserveerd zijn.

Lees meer Minder Meer informatie
image

RSRSpa Premium Trackdays (20-25 km)

De Premium Trackdays georganiseerd door het RSRSpa geven je de kans om het circuit van Spa-Francorchamps op de best mogelijke manier te beleven! Deze dagen zijn van de hoogste kwaliteit, met een beperkt aantal deelnemers, veel tijd op het circuit en altijd veilig.

Lees meer Minder Meer informatie
Silva Hotel Spa-Balmoral - Omgeving

Abdij van Stavelot (20-25 km)

Stavelot Abbey, een Benedictijnse abdij uit 651, verwelkomt bezoekers niet alleen met een mix van vaste en wisselende tentoonstellingen, maar ook met een goed restaurant en souvenirwinkel. Een aantal hoogtepunten van de Abdij zijn:

  • Historisch Museum van het Prinsdom Stavelot-Malmedy met een historisch parcours van de streek van de 7e eeuw tot vandaag.
  • Spa-Francorchamps Automobile Museum, gewijd aan 's werelds mooiste Formule 1 circuit
  • Guillaume Apollinaire Museum, een van de belangrijkste Franse dichters uit het begin van de 20e eeuw
  • Archeologische overblijfselen van de 11e-eeuwse abdij
  • Tijdelijke tentoonstelling, die verandert afhankelijk van de tijd van het jaar (meer informatie op hun website)

Lees meer Minder Meer informatie
afbeelding

Plopsa Coo (20-30 km)

Deze toeristische plek ligt aan de voet van de beroemde waterval van Coo en heeft zo'n twintig attracties voor wie een beetje avontuur niet erg vindt!

Lees meer Minder Meer informatie
afbeelding

Blegny-mijn (30-35 km)

Gelegen tussen Luik en Maastricht, is Blegny-Mijn één van de vier authentieke koolmijnen van Europa waar de ondergrondse galerijen nog toegangelijk zijn voor de bezoekers. Daal af met de liftkooi naar een andere wereld. Je krijgt een voorstelling over het gebruik van de machines en de ondergrondse uitrustingen. Je verneemt alles over het dagelijkse leven van de "koempels", hun vreugde, hun zorgen, hun angsten en hun werkomstandigheden.

Blegny-mijn en de 3 andere sites uit Wallonïe worden sinds juli 2012 erkend als wereldpatrimonium door de Unesco.

Lees meer Minder Meer informatie